728 x 90

Τα παράπονα του Συλλόγου Οικιστών του π. Αγίου Αθανασίου για το Δήμο Εδεσσας

img

Για τον χριστουγεννιάτικο διάκοσμο και καταγγελίες για εξαφάνιση του παλιού....

Πολλά είναι τα παράπονα του Συλλόγου Οικιστών του οικισμού παλιού Αγίου Αθανασίου, για την αδιαφορία του Δήμου Εδεσσας να στολίσει, εν όψει των εορτών, τον οικισμό, αφού, όπως αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, τοποθετήθηκαν μόνο "...κάτι μικρές επιστήλιες γιρλάντες, όλο φτώχεια και μιζέρια που δεν έχουν καμία σχέση με το ύφος και την ταυτότητα του Οικισμού μας."

Σε άλλο σημείο, της ανακοίνωσής τους, οι Οικιστές διαμαρτύρονται για .... την εξαφάνιση του χριστουγεννιάτικου διάκοσμου, που είχε τοποθετηθεί στο χωριό, τα προηγούμενα χρόνια, με δική τους πρωτοβουλία.

Αναφέρει, δε, πως θα στείλουν επιστολή στο Δημοτικό Συμβούλιο, μεθαύριο, Τρίτη 14/12, για να συζητηθεί κατά τη διάρκεια της συνεδρίασής του.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Οικιστών του οικισμού παλιού Αγίου Αθανασίου αναφέρει:

"Ακούγαμε από τον ίδιο τον Δήμαρχο στα τελευταία δημοτικά συμβούλια, σχετικά με τον στολισμό του Οικισμού μας και ελπίζαμε για κάτι σύγχρονο που να να αναβαθμίζει το χωριό μας και να γίνεται πόλος έλξης των επισκεπτών και Οικιστών για την εορταστική περίοδο.

Σε ερωτήσεις δημοτικών συμβούλων επαναλάμβανε ότι ήδη υπάρχει εργολάβος στo χωριό γι' αυτόν το λόγο καθώς και για γενικότερα θέματα φωτισμού, αποκατάστασης βλαβών, δικτύου κλπ.

ΚΙ όμως η έκπληξή μας υπήρξε πολύ μεγάλη, όταν από την Πέμπτη άρχισαν να τοποθετούνται κάτι μικρές επιστήλιες γιρλάντες, όλο φτώχεια και μιζέρια που δεν έχουν καμία σχέση με το ύφος και την ταυτότητα του Οικισμού μας.

Υπενθυμίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι το 2009 με έξοδα μελέτης, αγοράς και τοποθέτησης από τον Σύλλογο μας, από εργολάβους και επαγγελματίες του χωριού με πολύ κόπο και μεράκι τοποθετήθηκαν 80 επίστηλες τριγωνικές γιρλάντες led με σκελετό αλουμινίου και σχήμα χιονονιφάδων και αστεριών, με όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας από τον κατασκευαστή Γιάννη Παλαιοχωρινό της εταιρείας ΦΩΤΟΔΙΑΣΤΑΣΗ, την τρίτη παγκοσμίως στο είδος της με στολισμούς  στις κυριώτερες πρωτεύουσες της Ευρώπης αλλά και πόλεις της Αμερικής κλπ.

Συμπληρωματικά τοποθετήθηκε η μεγάλη γιρλάντα στην είσοδο του χωριού, καθώς και το ανθρωπάκι στην πλατεία που κρατούσε στα χέρια του το έτος που ερχόταν. Κάτι, που φρόντιζε κάθε χρόνο να μετατραπεί στη Θεσσαλονίκη ο Πρόεδρος του Συλλόγου και να μεταφερθεί στο χωριό για τοποθέτηση.

Μετά από 2-3 χρόνια, με πρωτοβουλία του Προέδρου μας Ανδρέα Πολίτη, ήρθαν στο χωριό από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή του μέλους μας και π. Αντιδημάρχου του Δήμου Θεσσαλονίκης, 7 μεγάλοι άγγελοι led, οι οποίοι αφού συντηρήθηκαν στη Θεσσαλονίκη τοποθετήθηκαν σε διάφορα σημεία του χωριού από την είσοδο έως και την Πλατεία.

Μαζί με τους αγγέλους φέραμε από τη Θεσσαλονίκη και τοποθετήθηκαν άλλες 18 γιρλάντες επίστηλες led, σχήματος "στάχυα", που επίσης τοποθετήθηκαν και μετά από δύο χρόνια μετά κόπων και βασάνων, λόγω της απροθυμίας των τοπικών διοικούντων, τοποθετήθηκαν άλλες δύο μεγάλες γιρλάντες κοντά στην τότε πιτσαρία και στην Πλατεία προς το εστιατόριο Τσέγανη.

Ολο αυτό το φωτεινό σύνολο ήταν ο πόλος έλξης των τουριστών των ημερών, το χαίρονταν Οικιστές και Επαγγελματίες και συμπεριλαμβάνονταν στις περισσότερες φωτογραφίες όταν κάποιος γκούγκλαρε σχετικά για το χωριό ή τα Χριστούγεννα.

Κι όμως όλα αυτά κατά κάποιον περίεργο τρόπο εξαφανίστηκαν.

Οι άγγελοι εξαφανίστηκαν πριν 4-5 χρόνια, όταν και πετάχτηκαν στο παλιό σχολειό, αφού τους κύλησαν έως εκεί και τους κατέστρεψαν.

Οι τριγωνικές γιρλάντες, με ευθύνη του Δημάρχου, αποξηλώθηκαν και συντηρήθηκαν και επανατοποθετήθηκαν μετά από πιέσεις μας. Συντηρήθηκαν, βέβαια, με λίγο κιτς χρωματισμό για το χωριό με λευκό του πάγου και μπλε, αλλά καλύτερα αυτά παρά το απολύτως τίποτα....

Φανταστήκαμε, λοιπόν, ότι φέτος, αφού δεν επανατοποθετήθηκαν τα δικά μας, θα δούμε κάτι νέο, κάτι όμορφο, αντάξιο της φήμης του χωριού και της τουριστικότητάς του.

Αντ' αυτού θα δείτε και μόνοι σας τι τοποθετήθηκαν....

Φυσικά ο Σύλλογος μας θα αποστείλει  στο μεθαυριανό δημοτικό συμβούλιο επιστολή διαμαρτυρίας και θα απαιτήσει απόδοση ευθυνών για την εξαφάνιση του συνολικού όγκου του Χριστουγεννιάτικου μας διάκοσμου και την υποβάθμιση του χωριού, το οποίο κάποιοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να κοντύνουν....

Ταυτόχρονα θα ενημερωθεί η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης του Κου Γιάννη Τσεπκετζή που στα δημοτικά συμβούλια είναι η μόνη που φέρνει τα θέματα του χωριού μας και τον ευχαριστούμε πολύ τόσο τον ίδιο, όσο και τους συνεργάτες του για τις ενέργειές τους."