728 x 90

Ομάδα Γυναικών Γιαννιτσών: Κάτω τα χέρια από το 8ωρο και τα δικαιώματά μας!

img

Το Δ.Σ. της Ομάδας Γυναικών Γιαννιτσών αποφάσισε να συμμετέχει στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε Έδεσσα και Γιαννιτσά

Η Ομάδα Γυναικών Γιαννιτσών καλεί κάθε γυναίκα του μόχθου, εργαζόμενη, άνεργη, αγρότισσα, αυτοαπασχολούμενη, συνταξιούχο, αλλά και τις νέες γυναίκες, μαθήτριες και φοιτήτριες, "να τιμήσουμε αγωνιστικά την εργατική Πρωτομαγιά δυναμώνοντας το συλλογικό αγώνα για Υγεία και ζωή με δικαιώματα.  
Δίνουμε μαχητική απάντηση στα βρώμικα αντεργατικά σχέδια που καταργούν το 8ωρο γυρνώντας μας έναν αιώνα πίσω. Εμπνεόμαστε από τους μεγάλους εργατικούς αγώνες στην Ελλάδα και σ’ ολόκληρο τον κόσμο, με τη συμμετοχή και των γυναικών. 

Αντλούμε δύναμη από τις αγωνίστριες που δε συμβιβάστηκαν με τις απάνθρωπες συνθήκες δουλειάς και τα δεσμά της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης. Πάλεψαν ενάντια στις «σειρήνες» της απογοήτευσης και της ηττοπάθειας, ανοίγοντας το δρόμο για να ζήσουν οι ίδιες, τα παιδιά τους, οι μελλοντικές γενιές μια ανθρώπινη ζωή με αξιοπρέπεια. 
Συνεχίζουμε στο δρόμο της αγωνιστικής διεκδίκησης για τις σύγχρονες ανάγκες μας! Δεν ανεχόμαστε ένα χρόνο μετά την πανδημία να πεθαίνουν άνθρωποι γιατί δεν έχει εξασφαλιστεί ο εξοπλισμός, το μόνιμο προσωπικό και οι αναγκαίες κλίνες ΜΕΘ,  ενώ έχουν μετατραπεί τα νοσοκομεία σε “μιας νόσου” και χιλιάδες ασθενείς δεν μπορούν να χειρουργηθούν ή να νοσηλευθούν, ενώ οι κλινικάρχες αβγατίζουν τα κέρδη τους. 

Δεν μπορούμε να ζούμε με το άγχος των πρωτοκόλλων - λάστιχο στους χώρους δουλειάς και να χρυσοπληρώνουμε για τις προληπτικές, διαγνωστικές εξετάσεις. Δεν δεχόμαστε να εξαρτάται η ζωή μας από τα παζάρια και τον εμπορικό πόλεμο μεταξύ φαρμακευτικών εταιρειών. 
Οι γυναίκες που εργαζόμαστε σκληρά στα εμπορομάγαζα, αλλά και όλες εκείνες που δεν ξέρουμε εάν και με τι όρους θα επιστρέψουμε στις δουλειές μας, στις βιομηχανίες μεταποίησης φρούτων και στον κλάδο του επισιτισμού – τουρισμού δεν μπορούμε να δώσουμε άλλο χρόνο! Θα πάρουμε την κατάσταση στα δικά μας χέρια, αυτά είναι εξάλλου που παράγουν, που πονάνε, που ιδρώνουν.  
ΛΕΜΕ ΦΤΑΝΕΙ ΩΣ ΕΔΩ!  
Παλεύουμε για το δικαίωμα των γυναικών στη σταθερή εργασία  με μείωση του εργάσιμου χρόνου, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, με μέτρα Υγείας και Ασφάλειας στο χώρο δουλειάς, με μέτρα προστασίας του γυναικείου οργανισμού και της μητρότητας . Ξεσηκωνόμαστε ενάντια στο αντεργατικό τους τερατούργημα που μας θέλει σύγχρονες σκλάβες και σκλάβους.  

Κάνουν και τυπικά νόμιμο το ξεχείλωμα της εργάσιμης ημέρας, το ωράριο και τη ζωή- λάστιχο για την εργαζόμενη. Μας διαλύουν τσακίζοντας τη σωματική και ψυχική μας υγεία. Μας εξοντώνουν, σμπαραλιάζοντας την προσωπική και οικογενειακή μας ζωή, αυξάνοντας την αδυναμία να συνδυαστούν η μητρότητα με την εργασία.  
Θέλουν να μην προστατευόμαστε από συλλογικές συμβάσεις, αλλά να είμαστε έρμαια των ατομικών συμβάσεων που δήθεν θα προκύπτουν από “ατομική διαπραγμάτευση” και “ατομική επιλογή”.  
Λες και οι εργαζόμενοι μπορούν οι ίδιοι να αποφασίσουν τους όρους εργασίας ελεύθερα, απαλλαγμένοι από κάθε εργοδοτική βία, απαλλαγμένοι από κάθε οικονομικό και κοινωνικό καταναγκασμό. 

Θέλουν να βάλουν στο γύψο τους συλλογικούς αγώνες μας, τη συνδικαλιστική μας δράση. Γι’ αυτό  προωθούν το ηλεκτρονικό φακέλωμα, το χτύπημα στην απεργία. Γι’ αυτό παρεμβαίνουν απροκάλυπτα στη λειτουργία των συνδικάτων.     
Δε θα τους περάσει ! Δε θα μας κλείσουν το στόμα! 
Επιστρέφουμε ως απαράδεκτο το τερατούργημα της κυβέρνησης, που προωθείται και με το καμουφλάζ της «ισότητας των δύο φύλων». Πάνω στα ερείπια των δικαιωμάτων μας χτίζεται η ανάκαμψη των επιχειρηματικών ομίλων, που περιμένουν νέο πακτωλό χρημάτων από το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ.  
Παλεύουμε έτσι ώστε η ανάπτυξη της γνώσης και της επιστήμης να γίνουν εργαλεία απελευθέρωσης των εργαζομένων και μείωσης τους σταθερού ημερήσιου χρόνου και όχι αλυσίδες για τη διεύρυνση της σύγχρονης σκλαβιάς και την ένταση της εκμετάλλευσης.

Στις 6 Μάη – 11 το πρωί 
Συμμετέχουμε στις απεργιακές συγκεντρώσεις  που οργανώνουν τα Σωματεία Στην Έδεσσα (Μικροί Καταρράκτες), στα Γιαννιτσά (Πλατεία ΕΠΟΝ)". 

* ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 
Μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) 
Επικοινωνία: 6942281324