728 x 90

ΣΥΡΙΖΑ ΠΕΛΛΑΣ: Αποχωρούν 25 στελέχη απ' τις Ο.Μ. Εδεσσας, Βεγορίτιδας, Σκύδρας

img
ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ - ΑΓΓΕΛIΕΣ - ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ - ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ - ΔΩΡΕΕΣ - ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ: ΤΗΛ. 6930 400836 - 6976 111065 / press@edessaiki.gr

ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ - ΑΓΓΕΛIΕΣ - ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ - ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ - ΔΩΡΕΕΣ - ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ: ΤΗΛ. 6930 400836 - 6976 111065 / press@edessaiki.gr

✍️  Ανοιχτή επιστολή - δήλωση αποχώρησης στελεχών και μελών των Οργανώσεων Μελών Έδεσσας, Βεγορίτιδας και Σκύδρας

📍Προς τον Συντονιστή της Ν.Ε. Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Νομού Πέλλας

Μετά τις εξελίξεις στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (στις 11 -12 Νοεμβρίου 2023) και την εμπρηστική - διχαστική ομιλία του νεοεκλεγέντος προέδρου Στέφανου Κασσελάκη, με αναφορές σε εσωτερικούς εχθρούς κλπ, ακολούθησαν κύματα αποχωρήσεων μελών και στελεχών από τις Οργανώσεις Μελών του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ , μέσα κι έξω από τη Χώρα.

Στο Νομό Πέλλας και στην περιοχή Έδεσσας, Βεγορίτιδας και Σκύδρας, έχουν ήδη αποχωρήσει με ανακοινώσεις, δηλώσεις, αναρτήσεις στο Facebook ή επιστολές στα συντονιστικά των Οργανώσεων Μελών, πολλά μέλη του κόμματος. Αποχωρούν με λύπη καθώς βλέπουν το κόμμα, μέσα από το οποίο εκπροσωπούνταν πολιτικά και ιδεολογικά μέχρι τώρα, να μην τους εκφράζει πια.

Με την παρούσα επιστολή, που υπογράφουμε μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ στις Ο.Μ. Έδεσσας – Βεγορίτιδας και Σκύδρας, ανακοινώνουμε την απόφασή μας να αποχωρήσουμε από το κόμμα.

Το κόμμα που υπηρετήσαμε με αυταπάρνηση μεταλλάσσεται, εκφυλίζεται και απαξιώνεται με ευθύνη του προέδρου του και της νέας ηγετικής ομάδας περί αυτόν.
Οι πολίτες, οι ψηφοφόροι, τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, έχουν αποστασιοποιηθεί, έχουν απογοητευθεί γιατί η αριστερά φαίνεται να μην έχει αντιληφθεί, ότι πάει να γίνει πολύ όμοια με την δεξιά.

Θέλουμε μια Αριστερά, που δεν θα ποινικοποιεί την άλλη άποψη ως "εσωτερικό εχθρό" , ως "πέμπτη φάλαγγα", ως "υπονομευτές" και άλλα φληναφήματα. Γιατί, ένα κόμμα της Αριστεράς, χωρίς διάλογο, κριτική και αυτοκριτική, δεν είναι Αριστερά! Ένα κόμμα που μπορεί ο «αρχηγός» του να υποστηρίζει πότε το ένα και πότε το αντίθετό του με περισσή ευκολία χάνει την αξιοπιστία του και γίνεται περίγελος. Μια τέτοια αριστερά, χωρίς προγραμματική και προοδευτική αντιπολίτευση δεν μπορεί να αμφισβητήσει την ηγεμονία της ΝΔ του Μητσοτάκη.

Στηρίζουμε τους βουλευτές που αποχώρησαν συγκροτώντας κοινοβουλευτική ομάδα με πρόταγμα τις προεκλογικές προγραμματικές δεσμεύσεις του κόμματος όπως αυτές ψηφίστηκαν από το 3ο Συνέδριο. Έτσι προστατεύεται η δημοκρατική αντιπροσώπευση. 

Φεύγουμε από το κόμμα που αγαπήσαμε και υπηρετήσαμε ανιδιοτελώς, κοιτώντας μπροστά, όχι πίσω! Σεβόμαστε και εκτιμούμε όσους συντρόφους επέλεξαν να μείνουν. Θα συναντηθούμε σίγουρα στους αγώνες για κοινωνική δικαιοσύνη.
Τώρα που η Δεξιά και η Ακροδεξιά επεκτείνουν την επιρροή τους στην Ευρώπη, η Αριστερά στη Χώρα μας, πρέπει να ανασυγκροτηθεί και να είναι πληθυντική.

Ένας ιστορικός κύκλος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ως εκπροσώπου της Ανανεωτικής και Ριζοσπαστικής Αριστεράς έκλεισε. Ανοίγει ένας άλλος κύκλος της Ανανεωτικής και Ριζοσπατικής Αριστεράς, που πρέπει να πρωταγωνιστήσουν οι νέοι που σήμερα απέχουν και σιωπούν.

Οι υπογράφοντες την ανοιχτή επιστολή:
1. ΓΑΓΚΛΙΟΥ ΠΕΤΡΟΣ, Αναπληρωτής Συντονιστής της ΝΕ Πέλλας
2. ΓΑΓΚΛΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ, Πρώην Μέλος Συντονιστικού ΟΜ Έδεσσας – Βεγορίτιδας
3. ΓΑΤΣΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, 
4. ΔΑΝΤΣΗ ΕΥΗ, Μέλος ΝΕ Πέλλας και πρώην υποψήφια Βουλεύτρια.
5. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ 
6. ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, Πρώην Συντονιστής ΟΜ Σκύδρας
7. ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΙΓΝΑΤΗΣ, Μέλος Ν.Ε. Πέλλας
8. ΚΑΡΤΑΛΗ ΕΛΕΝΗ, Μέλος Συντονιστικού ΟΜ Έδεσσας – Βεγορίτιδας
9. ΚΙΚΙΛΙΓΚΑΣ ΜΑΚΗΣ 
10. ΚΛΕΙΤΣΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, Αναπληρωτής Συντονιστής ΟΜ Έδεσσας – Βεγορίτιδας
11. ΜΙΧΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
12. ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
13. ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΝΑΚΗΣ 
14. ΠΛΑΚΙΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ 
15. ΠΟΥΠΤΣΗΣ ΤΑΣΟΣ 
16. ΡΩΣΣΙΔΟΥ – ΠΟΥΦΛΗ ΕΥΗ, Πρώην Συντονίστρια ΟΜ Έδεσσας – Βεγορίτιδας
17. ΡΩΣΣΙΔΟΥ ΟΛΓΑ 
18. ΣΚΕΠΑΣΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 
19. ΣΟΥΛΤΑΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ 
20. ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΗΡΑΚΛΗΣ, Μέλος Συντονιστικού ΟΜ Έδεσσας – Βεγορίτιδας
21. ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ, Μέλος Συνδικαλιστικού Τμήματος ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ 
22. ΤΣΙΓΚΟΓΛΟΥ ΜΑΝΟΛΗΣ
23. ΤΣΙΤΣΗ ΜΑΡΙΑ
24. ΤΣΟΡΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
25. ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ