728 x 90

Μανούλα μου... σ' αγαπώ!!!! - ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ edessaiki.gr (ΦΩΤΟ)

ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ - ΑΓΓΕΛIΕΣ - ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ - ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ - ΔΩΡΕΕΣ - ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ: ΤΗΛ. 6930 400836 - 6976 111065 / press@edessaiki.gr

Δέχθηκαν με χαρά να "στολίσουν" το σημερινό Αφιέρωμα στη ΜΗΤΕΡΑ -ένδεκα κόρες και ένας γιος- και τους ευχαριστούμε από καρδιάς για τη συμμετοχή τους!...

ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ - ΑΓΓΕΛIΕΣ - ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ - ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ - ΔΩΡΕΕΣ - ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ: ΤΗΛ. 6930 400836 - 6976 111065 / press@edessaiki.gr

Γιορτή της μητέρας σήμερα και οι συντοπίτες μας Αυγή Ζιρπιάδου, Λίλα Στούμπου, Αλέξανδρος Πασχάλης, Ντίνα Πλιούτα, Μαρία Παλάνη, Ελσα Δράμαλη, Αναστασία Τζουβάρα, Σέβη Ταγλαρίδου, Χριστίνα και Πόπη Κιοσκερίδου, Σοφία Τσεγάνη, Μαρία Αγγελική Πρασσά, γράφουν λόγια καρδιάς στη "μοναδική" γυναίκα της Ζωής Τους!!!!

Τι να πρωτοευχηθείς στο ομορφότερο πλάσμα του κόσμου, τη Μητέρα;
Που δε γιορτάζει, μόνο, τη δεύτερη Κυριακή του Μάη· αλλά κάθε μέρα. Γι' αυτό και εμείς κάθε στιγμή, κάθε λεπτό, πρέπει να της εκφράζουμε την αγάπη μας, την ευγνωμοσύνη μας, να την ευχαριστούμε που μας έδωσε ζωή και η καθημερινή παρουσία της μας δίνει οξυγόνο, ανάσα, δύναμη!

"Είσαι η καλύτερη μανούλα του κόσμου", "Σημαίνεις τόσα πολλά για μένα", "Σ' αγαπώ τόσο πολύ, που οι λέξεις δε μπορούν να το εκφράσουν", "Είσαι η καλύτερή μου φίλη", "Σ' ευχαριστώ που με τη φροντίδα σου, μ' έκανες αυτό το άτομο που είμαι σήμερα", "Μανούλα μου γλυκιά, σ' ευχαριστώ για όλα όσα κάνεις και προσφέρεις σε όλους μας", "Μαμά μου, σου χρωστάω όλα όσα είμαι", "Ευχαριστώ που είσαι η έμπνευσή μου, κάθε μέρα της ζωής μου"....και τόσες πολλές ακόμα ευχές και αμέτρητα λόγια αγάπης, αφιερωμένα στη γυναίκα πρότυπο, στη γυναίκα που αντέχει τα πάντα, στη γυναίκα που δε διαμαρτύρεται, στη γυναίκα που αρκεί μία της ματιά, για να νιώσουμε καλύτερα!!!

Σήμερα στο "edessaiki.gr", το αφιέρωμα για τη Μητέρα είναι ιδιαίτερο και ξεχωριστό. Γιατί αυτό μόνο αρμόζει στη Μητέρα - Ηρωα, στη Μητέρα - Πρότυπο, στη Μητέρα - Θησαυρό!!!

Πολύτιμη η βοήθεια και η συνεργασία 12 αγαπητών φίλων της ηλεκτρονικής εφημερίδας, που απευθύνουν  ευχές στη μανούλα τους, εκφράζουν συναισθήματα, κι αυτό το μικρό δώρο αγάπης, το στολίζουν με λέξεις που πηγάζουν αυθόρμητα απ' την καρδιά τους...

Είναι πολύ συγκινητικό το γεγονός ότι δέχθηκαν με χαρά να "στολίσουν" το σημερινό Αφιέρωμα στη ΜΗΤΕΡΑ -ένδεκα κόρες και ένας γιος- και τους ευχαριστούμε από καρδιάς για τη συμμετοχή τους!

Τους ευχαριστούμε, θερμά, για το άνοιγμα της καρδιάς τους, και ευχόμαστε, να έχουν υγεία, να δίνουν αγάπη και να απολαμβάνουν χαρούμενες στιγμές με τις οικογένειές τους!

Γράφουν, σήμερα, στην "ε" οι: Αυγή Ζιρπιάδου, Λίλα Στούμπου, Αλέξανδρος Πασχάλης, Ντίνα Πλιούτα, Μαρία Παλάνη, Ελσα Δράμαλη, Αναστασία Τζουβάρα, Σέβη Ταγλαρίδου, Χριστίνα και Πόπη Κιοσκερίδου, Σοφία Τσεγάνη, Μαρία Αγγελική Πρασσά!

Η Αυγή Ζιρπιάδου 
για τη μανούλα της 
Σίσσυ Ούτα –Ζιρπιάδου 
Μητέρα - Μανούλα – Μαμά 
Για μένα λέξεις ανεκτίμητης σημασίας. Λέξεις που μου λείπουν εδώ και 9 χρόνια που έφυγε η μητέρα μου. Η μητέρα μου η Σίσσυ Ούτα με μεγάλωσε μόνη της από τα 28 της χρόνια που έχασε τον πατέρα μου, ουσιαστικά μεγαλώσαμε μαζί. Πάντα οι δύο μας. Πάντα η μία για την άλλη. «Ήρωας στη ζωή μου». Πάλεψε για να με μεγαλώσει, ήταν τα πάντα μου. Ο πατέρας, η μητέρα, η φίλη μου. Πάντα δίπλα μου, στα εύκολα και στα δύσκολα. Ήμασταν ένα. Δε θα ξεχάσω ποτέ που ήταν κοντά μου στην εφηβεία μου, στα διαβάσματά μου, στα φοιτητικά μου χρόνια. Τις συμβουλές και τις αξίες, που μου έδωσε. Ότι είμαι σήμερα, το οφείλω στην ίδια. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη και περήφανη για τη μητέρα μου. Συγκινούμαι πολύ, όταν ο κόσμος με σταματάει στο δρόμο και μου μιλάει για τη μητέρα μου, για το πόσο όμορφή ήταν, βασίλισσα των Ανθεστηρίων επί σειρά ετών, πόσο καλοσυνάτη ήταν, δίκαια, τίμια με ευγενική και καλοσυνάτη ψυχή. Όπως και να την περιγράψω, ότι και να πώ για τη μητέρα μου είναι λίγο. 
Έφυγε νωρίς, πολύ νωρίς.  Είχε άλλα σχέδια για τη ζωή. Αγαπούσε τη ζωή. Χαίρομαι που την έκανα γιαγιά, η κόρη μου η μεγάλη της αδυναμία- που της χάρισα αυτή την ευτυχία. Το μόνο που μπορώ να πώ είναι: Μαμά, Σ’ αγαπώ πολύ και μου λείπεις.

Λίλα Στούμπου 
για τη μανούλα της Κατερίνα
Σήμερα είναι η γιορτή της μητέρας και θέλω να σου πω πόσο πολύ σε αγαπώ!
Χρόνια Πολλά μανούλα μου.
Χρόνια Πολλά σε σένα που με αγαπάς πιο πολύ και από την ίδια σου τη ζωή.
Που είσαι δίπλα μου, πάντα, κάθε ώρα, κάθε στιγμή.
Οσο μεγαλώνω τόσο πιο πολύ συνειδητοποιώ ότι είσαι η καλύτερη φίλη, που θα μπορούσα να έχω!!!
Αν μπορούσα να διαλέξω μαμά, πάλι ΕΣΕΝΑ θα επέλεγα.

Αλέξανδρος Πασχάλης
για τη μανούλα του Βαγγελιώ
Εννέα μήνες ανέπνεα το οξυγόνο σου για να μπορέσω να αναπνεύσω μόνος. 
36 χρόνια ζωής έκλεισα προχθές, μα ακόμα νιώθω πως σε χρειάζομαι. Δεν είναι το υπέροχο φαγητό, το καλοσιδερωμένο πουκάμισο,  η γλυκιά συντροφιά, η ζεστασιά και θαλπωρή ή το μόνιμο χαμόγελό σου. Είναι η αγάπη που περιβάλλει το οτιδήποτε κάνεις για εμένα σε κάθε κατάσταση, κάθε μέρα, ανεξαρτήτως πόσο κουρασμένη ή άκεφη είσαι. Είναι η διαρκής, άοκνη, ανιδιοτελής προσφορά αγάπης που με μαθαίνει να νοιάζομαι, να αγαπώ και να γίνομαι καλύτερος άνθρωπος. 
Είναι που στις δύσκολες μέρες με κάνεις να νιώθω ακόμα παιδί και μπορώ να μαθαίνω ξανά από την αρχή… 
Άλλωστε, η μάνα είναι το δώρο του Θεού στην ανθρωπότητα.

Ντίνα Πλιούτα
για τη μανούλα της
Αρτεμισία (Σούλα)
Λένε ότι οι αποστάσεις φέρνουν τη λησμονιά!
Θα διαφωνήσω, τελείως, σε αυτό, από τη στιγμή που το συναίσθημα σε μια σχέση είναι διαχρονικό!
Μακριά από τον τόπο μου, ποτέ δεν ξεχνώ τη μάνα, με τα τέσσερα παιδιά, ακούραστη, που δε χαλούσε χατήρι σε κανέναν.
Αυτή που όσα χρόνια και αν περάσουν κρατά ανοιχτή την αγκαλιά της και παντοτινή την αγάπη της.
Στη θύμησή της προβάλουν οι αναμνήσεις από το παρελθόν, στην παρουσία της κυριαρχούν δυνατά συναισθήματα.
Η αγάπη της μάνας κυριαρχεί.
Τώρα που είμαι και εγώ μάνα, καταλαβαίνω τι σημαίνει να φέρεις αυτό τον τίτλο, που τον κερδίζεις καθημερινά.
Μου λείπει, είναι αλήθεια, αλλά την κρατώ μέσα στην ψυχή μου.
Χρόνια πολλά μανούλα!!

Μαρία Παλάνη
για τη μανούλα της Κατερίνα
Το να πω πως είσαι η καλύτερη μαμά στον κόσμο, θα ακουστεί τετριμμένο..
Το να σου πω δημόσια ευχαριστώ, είναι υποχρέωσή μου...
Σε ευχαριστώ που ήσουν, είσαι και θα είσαι εκεί σε κάθε μου στιγμή, εύκολη η δύσκολη.. 
Ο βράχος μου, το στήριγμά μου...
Σε ευχαριστώ για όσα με δίδαξες... Αυτά που σημερα διδάσκω και εγώ στην κόρη μου. Είσαι μεγάλο σχολείο μαμά...
Σε αγαπώ τόσο πολύ...
Μα τόσο πολύ...!!!

Ελσα Δράμαλη 
για τη μανούλα της
Κυριακή (Κούλα)
ΜΗΤΕΡΑ – ΑΓΑΠΗ 
Στις μέρες μας, όπου ο σύγχρονος τρόπος ζωής και οι συνθήκες εργασίας είναι ιδιαίτερα απαιτητικές  και επιβαρυμένες από την πανδημία που αντιμετωπίζουμε, ο καθένας μας ψάχνει για ένα στήριγμα. Συχνά αυτό το στήριγμα το βρίσκει κανείς στο Θεό, μα και στο οικογενειακό του περιβάλλον, και πιο συγκεκριμένα στη μητέρα μας. 
Η σχέση μας με τη μητέρα μας είναι σχέση αλληλεπίδρασης. Η μητέρα μας φροντίζει και μας συμπαραστέκεται καθημερινά, και χάρη στην συχνή παραμονή της στο σπίτι, για να φέρει εις πέρας ποικίλες εργασίες, είναι πρόθυμη με υπομονή να μας ακούσει και να μας παρέχει τη βοήθεια που χρειαζόμαστε. 
Παρά το πέρασμα των χρόνων, ο δεσμός μητέρας και παιδιού παραμένει αναλλοίωτος. Κάθε μητέρα βάζει το παιδί της πάνω από όλα, του δίνει αυτοπεποίθηση, το ενθαρρύνει, χαίρεται με την πορεία του και δεν είναι λίγες οι φορές που χρειάζεται απροκάλυπτα να δακρύσει, μέσα από τις καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζει μαζί και για χάρη του παιδιού της.  
«Δεν υπάρχει τρόπος να είσαι τέλεια μητέρα, υπάρχουν όμως εκατομμύρια τρόποι να είσαι καλή» όπως πολύ εύστοχα είχε δηλώσει ο Τζ. Τσώρτσιλ. Ας προσπαθήσουμε όλες μας να γίνουμε καλύτερες μητέρες και ας γνωρίζουμε πως τα παιδιά μας δεν ήταν ποτέ καλύτερα στο να ακούν τους μεγαλύτερούς τους, αλλά ποτέ δεν απέτυχαν να τους μιμούνται!!! 
Συνεπώς, αναλογιζόμενες το ρόλο της μητέρας που έχουμε, ας δώσουμε όσο περισσότερη αγάπη μπορούμε στα παιδιά μας, γιατί, όπως όλοι ξέρουμε «ότι δεν πάρει κάποιος σαν παιδί, δεν μπορεί να το δώσει σαν ενήλικας». Σε ευχαριστώ, μαμά.

Αναστασία Τζουβάρα
για τη μανούλα της Μαίρη
Για τη μαμά μου...
Σ' ευχαριστώ μαμά...
Σ' ευχαριστώ που μου έμαθες να μην τα παρατάω. Χάρη σε εσένα δεν το βάζω κάτω και προσπαθώ να γίνομαι καλύτερη όσο μπορώ. 
Σ' ευχαριστώ που μου έμαθες να συγχωρώ. 
Σ' ευχαριστώ που μου έμαθες πως ο επίγειος παράδεισός μας είναι οι άνθρωποί μας. 
Σ' ευχαριστώ που μου έμαθες να δίνω χωρίς αντάλλαγμα. Σ' ευχαριστώ που μου έδειξες πως ό,τι και να συμβαίνει γύρω μας, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα πάντα με θάρρος και καλοσύνη!
Σ' ευχαριστώ που αγωνίστηκες για μένα, έκλαψες για μένα και με αγάπησες χωρίς φραγμούς.
Ναι, οι μητέρες είναι τα πιο σημαντικά πρόσωπα στη ζωή μας. Προσπαθούν, αγωνίζονται, φωνάζουν, γελούν, αλλά πιο πολύ από καθετί άλλο αγαπούν!
Ευγνώμων για τα πάντα!
Τυχερή που σε έχω ακόμα!
Η κόρη σου

Σέβη Ταγλαρίδου
για τη μανούλα της Ολγα
ΜΑΝΑ 
Πολλά θα μπορούσαμε να γράψουμε για τη μάνα. Τόσα πολλά, που, όσες βιβλιοθήκες και αν φτιάχναμε, δε θα χωρούσαν βιβλία για να περιγράψουν ή καλύτερα να εξυμνήσουν την υψηλή της αποστολή.  
Χωρίς αυτήν, η κοινωνία θα ήταν άχρωμη, άγευστη, άσχημη, μελαγχολική.  
Ένα είναι βέβαιο…  
η μάνα δεν ήρθε απλά για να μοιραστεί τη ζωή με τα παιδιά της, αλλά για να προσφέρει ολόκληρο το «είναι» της, θυσία στα παιδιά της.  
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι η Ορθοδοξία στην κορυφαία θέση του ανθρωπίνου γένους τοποθέτησε την Παναγία μας. Αυτήν επί αιώνες είχαν σαν πρότυπο μάνας οι δικές μας μανάδες, κάτι που διατήρησε τον οικογενειακό θεσμό ζωντανό, μέχρι σήμερα.         
Σήμερα η μάνα βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο των κοινωνικοπολιτικών εξελίξεων. 
Αποτελεί το τελευταίο οχυρό που ανθίσταται σθεναρά στη διάλυση της οικογένειας και την αντικειμενοποίηση του ανθρώπου, όπως τον θέλουν οι ισχυροί της γης...  
Ξεχνούν όμως ότι:  
«Η μάνα εν κρύο νερόν και σο ποτήρ’ κε μπαίν’…  
Η μάνα εν βράχος, η μάνα εν ρασίν…  
Η μάνα εν το στήριγμαν, τη χαράς το κλαδί 
Σον δύσκολον την ώρα σ’ , μανίτσα θα τσαείς…» 
Γιατί ….  
«…ατηνές η εγάπη κε βρίεται ση γην»  
  
Χριστίνα και Πόπη Κιοσκερίδου
για τη μανούλα τους
Μάνα, μια λέξη που περικλείει όλη τη ζωή!!!
Μάνα, ο κόσμος όλος!!!
Οι γονείς μας, αξιώνονται να γίνουν συνδημιουργοί με το Θεό, ώστε να έρθουμε στο κόσμο.
Η μάνα όμως, έχει ξεχωριστή θέση στη ζωή και στη καρδιά μας!!!
Από τότε που αρχίσαμε να μιλάμε, με μια λέξη πάντα ξεκινούσαμε…
μαμά χτύπησα…
μαμά πονάω…
μαμά πεινάω…
μαμά, μανούλα, μάνα!!!
Η μάνα μας είναι τα πάντα!!!
Τι να γράψεις γι’ αυτήν που πόνεσε για να μας φέρει στη ζωή, γι’ αυτήν  που ξενύχτησε, γι’ αυτήν  που έκλαψε, γι’ αυτήν που προσευχήθηκε, γι’ αυτήν που συγχωρούσε ότι και αν κάναμε, γι’ αυτήν που αγαπάει άνευ όρων, γι’ αυτήν που είναι πάντα εκεί, όταν απλά και μόνο την φωνάξεις, γι’ αυτήν που η ευχή της είναι στήριγμα!!!
Δε θα γράψουμε, λοιπόν, παρά θα ζητήσουμε από την άλλη Μάνα μας, να έχει καλά όλες τις μανούλες μαζί και τη δική μας!!!
Θα ευχαριστήσουμε την Μανούλα μας για όλα όσα έκανε, κάνει και θα κάνει για εμάς!!!
Τέλος, θα την πούμε ένα μεγάλο και μοναδικό ΣΕ ΑΓΑΠΩ!!!
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΑΣ!!!
Οι κόρες σου Πόπη και Χριστίνα

Σοφία Τσεγάνη
για τη μανούλα της Σταυρούλα 
Σκέψεις ή συναισθήματα μου ζητήθηκε να γράψω, για τη γιορτή της μητέρας και το πρώτο πράγμα που ήρθε στο μυαλό μου είναι πως, η ΜΑΝΑ, είναι η ΑΓΑΠΗ, είναι ο φύλακας-άγγελός μας, στη γη, γιατί η μάνα ποτέ δε θα σε προδώσει, δε θα σ' εγκαταλείψει, θα είναι πάντα εκεί, κρύβοντας κάθε δάκρυ και κάθε δικό της πόνο. Ακόμα και τώρα που είμαι, κι εγώ, μητέρα πέντε παιδιών, είναι αυτή που στις δύσκολες στιγμές και σε κάθε "αδιέξοδο" πάντα με καθοδηγεί, με οδηγό την αγάπη της και το Χριστό. Κάθε στιγμή που θεωρώ ότι δεν έχω στάλα δύναμης, εκείνη φροντίζει να μου μεταγγίσει τη δική της και να μου δώσει κουράγιο να συνεχίσω. Είναι αυτή που μου έμαθε, πως να αγαπώ, βαθιά και αληθινά, χωρίς αντάλλαγμα, να δίνω αξία στα σημαντικά κι όχι στ' ασήμαντα, να στέκομαι βράχος στα παιδιά μου και πώς να κοιμάμαι με τη συνείδηση μου καθαρή. Το σίγουρο είναι πως σ' όσα σχολεία κι αν πάει κανείς, όσα γράμματα κι αν μάθει, όσες εμπειρίες κι αν αποκτήσει, όσα μαθαίνει από τη μάνα του, δε θα τα μάθει από κανέναν άλλο.
Σ' ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, για όλα αυτά και για τόσα άλλα, Σ' ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, που ξέρω πως θα είσαι για μένα και την οικογένεια μου, ΠΑΝΤΑ εκεί.
Σ' ΑΓΑΠΩ ΠΟΛΥ, ΜΑΝΟΥΛΑ μου.

Μαρία Αγγελική Πρασσά
για τη μανούλα της Παρθένα
Μάνα, Μητέρα, Μαμά
Ο άνθρωπος που με όποια λέξη κι αν τον χαρακτηρίσεις δεν θα είναι αρκετό...
Είναι αυτή, η οποία σε κουβάλησε μέσα της για 9 ολόκληρους μήνες...
Αυτή που έβαλε στην άκρη τον εαυτό της για εσένα...
Αυτή που όποια στιγμή κι αν την χρειαστείς, θα το ξέρει, πριν καν της το ζητήσεις...
Αυτή που καμαρώνει για εσένα περισσότερο από εσένα...
Αυτή που χαίρεται πραγματικά με τη χαρά σου και λυπάται ειλικρινά με τη λύπη σου...
Αυτή που θα έδινε όλο της το είναι, για ένα σου χαμόγελο...
Είναι ο πιο γλυκός και ξεχωριστός άνθρωπος στην ζωή κάθε παιδιού! 
Αυτή που γίνεται φύλακας άγγελος και ξενυχτά μερόνυχτα δίπλα του... Απλά μόνο και μόνο για να μας κοιτά...
Αν δεν υπήρχες εσύ, δεν θα ήμουν εγώ...
Και αν δεν ήσουν αυτό που είσαι, δεν θα ήμουν και εγώ αυτή που είμαι.. 
Σε λατρεύω μανούλα μου... 
Χρόνια πολλά και ευλογημένα!!