Αποκατάσταση και επανάχρηση πρώην ΚΕΦΟ και Κοινοτικού Καταστήματος....
ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ - ΑΓΓΕΛIΕΣ - ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ - ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ - ΔΩΡΕΕΣ - ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ: ΤΗΛ. 6930 400836 - 6976 111065 / press@edessaiki.gr
Δελτίο τύπου του Δήμου Εδεσσας αναφέρει:
Με γοργούς ρυθμούς προχωράει το έργο αποκατάστασης δύο εμβληματικών κτηρίων για τον παλιό Άγιο Αθανάσιο, με τίτλο «Αποκατάσταση και επανάχρηση κτηρίων πρώην ΚΕΦΟ και Κοινοτικού Καταστήματος παλαιού Αγίου Αθανασίου».
Το έργο έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα "Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014 – 2020 προσέγγιση CLLD LEADER" με συγχρηματοδότηση από το Ε.Γ.Τ.Α.Α. και προϋπολογισμό 590.000 €.
Το πρώην ΚΕΦΟ είναι ένα εντυπωσιακό διώροφο πετρόχτιστο κτήριο που δεσπόζει στην πλατεία του παραδοσιακού οικισμού, ενώ δίπλα του βρίσκεται το επίσης πετρόχτιστο κτήριο που στέγαζε την παλιά Κοινότητα. Η επανάχρηση των συγκεκριμένων παλιών κτηρίων αποτελεί μία σημαντική παρέμβαση για τη σωστή αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων του Δήμου Έδεσσας, έτσι ώστε να μετατραπούν σε χώρους υποδοχής κοινού και να αποτελέσουν ενεργά στοιχεία της αναπτυξιακής προσπάθειας που γίνεται στον τομέα του τουρισμού.
Ουσιαστικά, δημιουργείται ένα σύμπλεγμα κτηρίων στην πλατεία του παραδοσιακού οικισμού, που θα λειτουργήσει με ενιαίο τρόπο, παρέχοντας υπηρεσίες στους πολυάριθμους επισκέπτες του οικισμού και προβάλλοντας της πολιτισμική μας κληρονομιά.
📍Ο Δήμαρχος Έδεσσας, Δημήτρης Γιάννου δήλωσε σχετικά:
«Πρόκειται για ένα έργο που θα συμβάλει αποφασιστικά στη βελτίωση του τουριστικού προϊόντος του παλιού Αγίου Αθανασίου και του Δήμου Έδεσσας γενικότερα. Συνδυάζεται και λειτουργεί συμπληρωματικά με τις βελτιώσεις που έχουμε πραγματοποιήσει στην υποδομή του παραδοσιακού οικισμού, αλλά και την ευρύτερη περιοχή, όπως για παράδειγμα η αναβάθμιση του αεροδρομίου, όπως επίσης με τις σχεδιαζόμενες παρεμβάσεις μας».
Γραφείο Τύπου Δήμου Έδεσσας