Ασκηση Πολιτικής Προστασίας «ΑΛΜΩΠΙΑ 2022» – Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία (ΦΩΤΟ)

Αριδαία

Δελτίο τύπου του Δήμου Αλμωπίας για την άσκηση Πολιτικής Προστασίας «ΑΛΜΩΠΙΑ 2022» αναφέρει:
 
Με τη συμμετοχή όλων των φορέων, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά η άσκηση Πολιτικής Προστασίας «ΑΛΜΩΠΙΑ 2022» στο χώρο των Λουτρών Πόζαρ. 

Η άσκηση αφορούσε την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών από τα Λουτρά Λουτρακίου, καθώς και τα βήματα που θα ακολουθήσουν οι εμπλεκόμενοι φορείς σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Στην άσκηση την οποία διοργάνωσε το τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, με την εποπτεία της Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας Πολυξένης Νάνου, συμμετείχαν κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αριδαίας, του Α.Τ. Αριδαίας, του ΕΚΑΒ, η Ορειβατική Λέσχη Αριδαίας, αρκετοί εθελοντές, υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Αλμωπίας, κλιμάκιο του Δασαρχείου Αριδαίας καθώς και η Δασάρχης Αριδαίας Πουσίνη Άννα.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΕΔΩ

Την άσκηση παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Αλμωπίας Χρήστος Μπάτσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Ιορδάνης Τζαμτζής, ο Διευθυντής Αστυνομίας Πέλλας Περδικάτσης Πέτρος, ο αναπληρωτής Διοικητής Πυροσβεστικής υπηρεσίας Νομού Πέλλας Κώνστας Απόστολος, ο προϊστάμενος πολιτικής προστασίας του Δήμου Έδεσσας, ο Διευθυντής του ΔΙΕΚ Αριδαίας Γιόρτσος Γεώργιος, ο προϊστάμενος του τμήματος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε Πέλλας Μπιμπίτσος Χρήστος, η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αλμωπίας Παπαδοπούλου Σαπφώ, εκπρόσωποι της 33 Μ/Κ Ταξιαρχίας, οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Λουτρακίου και Όρμας και οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Αλμωπίας. 

Μετά το πέρας της άσκησης ο Δήμαρχος Αλμωπίας, Χρήστος Μπάτσης, δήλωσε: 

Η σημερινή άσκηση, η οποία πραγματοποιείται για πρώτη φορά στο Δήμο μας, δείχνει την υψηλή ετοιμότητα του προσωπικού του Δήμου και την άριστη συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς. 

Η αντιπυρική περίοδος που διανύουμε μας βρίσκει προετοιμασμένους και οργανωμένους, με κύριο μέλημα την ασφάλεια όλων των δημοτών και επισκεπτών της Αλμωπίας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους συμμετείχαν στην άσκηση.