728 x 90

ΑΛΜΩΠΙΑ | Έτσι θα λειτουργούν οι δημόσιες υπηρεσίες από σήμερα

img

Ο Δήμος Αλμωπίας γνωστοποιεί όλα τα νέα μέτρα που ισχύουν από σήμερα στην περιοχή

Τα μέτρα προστασίας για την αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού στις δημόσιες υπηρεσίες, επισημαίνει με ανακοίνωσή του ο Δήμος Αλμωπίας.

Τα μέτρα, λοιπόν, που προβλέπονται για τη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών, στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο), προβλέπουν: 
 Λειτουργία με το αναγκαίο προσωπικό για την παροχή της υπηρεσίας ή την εκπλήρωση του έργου σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις. 
 Υποχρεωτική προστασία υπαλλήλων που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου με χορήγηση ειδικής άδειας απουσίας και παροχή τηλεργασίας, όπου είναι εφικτό. 
 Υποχρεωτική τηλεργασία στο μέγιστο δυνατό ποσοστό, εφόσον συνάδει προς τη φύση των καθηκόντων, επιπλέον των υπαλλήλων που ανήκουν σε ομάδα αυξημένου κινδύνου. 
 Εξυπηρέτηση κοινού μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις και υποχρεωτικά κατόπιν ραντεβού. 
 Τήρηση απόστασης ενάμισι (1,5) μέτρου. 
 Συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων και διενέργεια συναντήσεων εργασίας είτε μέσω τηλεδιάσκεψης, είτε τηρουμένης της απόστασης του ενάμισι (1,5) μέτρου και με τη συμμετοχή έως επτά (7) ατόμων. 

Κατά τη λειτουργία συλλογικών οργάνων που διενεργούν διαδικασίες στις οποίες προβλέπεται συνέντευξη, αυτή διενεργείται με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων χωρίς τη φυσική παρουσία του καλούμενου σε συνέντευξη. Στην περίπτωση αυτή το συλλογικό όργανο ορίζει τους αναγκαίους όρους και τις προϋποθέσεις για τη διασφάλιση της αξιοπιστίας της διαδικασίας αναφορικά με την ταυτοπροσωπία του καλούμενου και τη μη υποβοήθησή του από εξωγενείς παράγοντες. 

Επίσης, ο Δήμος Αλμωπίας  υπενθυμίζει στους πολίτες ότι μπορούν να καταθέτουν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τα αιτήματά τους για τις εξής υπηρεσίες του Δήμου: 
 ΚΕΠ: (kep@0598.syzefxis.gov.gr) 
 Ληξιαρχείο Αριδαίας (lixiarxeio_aridaias@0598.syzefxis.gov.gr) 
 Ληξιαρχείο Εξαπλατάνου (eu.tsakiri@598.syzefxis.gov.gr) 
 Δημοτολόγιο (dimotologio@0598.syzefxis.gov.gr) 

καθώς και τις αιτήσεις ΤΑΠ (περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Δήμου Αλμωπίας στην ενότητα ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ - ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ). 

Τα στοιχεία επικοινωνίας των υπόλοιπων υπηρεσιών είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του Δήμου:  dimosalmopias.gov.gr 

Επομένως, οι πολίτες που έχουν επείγουσες ανάγκες για εξυπηρέτηση από τις υπηρεσίες του Δήμου Αλμωπίας παρακαλούνται, πριν προσέλθουν στις υπηρεσίες υποδοχής, να κλείσουν τηλεφωνικά ραντεβού, με τα αντίστοιχα τμήματα. 

Διευκρινίζεται ότι, βάσει της νέας ΚΥΑ, η μετακίνηση επιτρέπεται εντός των ορίων του Δήμου Αλμωπίας. Στο SMS με κωδικό 2 που αφορά σε μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους αλλά και στο SMS με κωδικό 3, όσον αφορά το σκέλος των τραπεζών, η μετακίνηση θα πραγματοποιείται μόνο εντός του οικείου Δήμου. 

Ως προς το SMS με κωδικό 6, που αφορά σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, οι δραστηριότητες αυτές πραγματοποιούνται αποκλειστικά και μόνο πεζή ή με ποδήλατο. Δε θα μπορεί, δηλαδή, κανείς να στείλει κωδικό 6 και να πάρει το αυτοκίνητο ή τη μοτοσικλέτα του προκειμένου να μεταβεί σε άλλη περιοχή για να αθληθεί ή να βγάλει βόλτα το κατοικίδιο. 

Τέλος, ο δήμος κάνει έκκληση προς τους πολίτες να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα, προφυλάσσοντας αυτούς και τους γύρω τους.

Τελευταία Νέα

Κατηγορίες

Ετικέτες