728 x 90

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ

img
ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ - ΑΓΓΕΛIΕΣ - ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ - ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ - ΔΩΡΕΕΣ - ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ: ΤΗΛ. 6930 400836 - 6976 111065 / press@edessaiki.gr

"Να γίνουν ανοιχτοί χώροι υψηλού πρασίνου. Στην πόλη μας υπολείπεται πράσινο και όχι μπετόν."....

ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ - ΑΓΓΕΛIΕΣ - ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ - ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ - ΔΩΡΕΕΣ - ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ: ΤΗΛ. 6930 400836 - 6976 111065 / press@edessaiki.gr

✍️ Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Πέλλας 

Η Λαϊκή Συσπείρωση είναι η μόνη παράταξη στον Δήμο Πέλλας, που καταψήφισε το μνημόνιο συνεργασίας και συναντίληψης με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας (αποφ. Δ.Σ. 68/2021).

Αυτή η σύμβαση ουσιαστικά παρέδιδε δημόσια γη προς εκμετάλλευση και οικοδόμηση υπέρ των συμφερόντων του στρατού. Έμπαινε η ταφόπλακα στα στρατόπεδα για να λειτουργήσουν ως ανοιχτοί ελεύθεροι χώροι πρασίνου, να γίνουν ανάσες δροσιάς και πολιτισμού σε μία πόλη που υστερεί και στα δύο.

Επίσης καταψήφισε την έγκριση μελέτης για την οικοδόμησή τους στο Δ.Σ. στις 31/7/2023. 
Στην μελέτη για την αξιοποίηση των στρατοπέδων, προβλέπεται μεταφορά των οικοδομήσιμων δικαιωμάτων του στρατού από το «ΚΑΨΑΛΗ», λόγω αρχαιολογικού χώρου που καταλαμβάνει το 50% της έκτασης στο στρατόπεδο «ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΥ». Δηλαδή το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανταλλάσει αρχαιολογικό χώρο με οικοδομήσιμο.

Η γη των στρατοπέδων γίνεται εμπόρευμα, που θα αξιοποιηθεί για να αποφέρει κέρδη στο ταμείο αξιοποίησης ακινήτων στρατού, αυτό τονίστηκε και από το μελετητή όπου αναφέρει πως το ταμείο είναι οργανισμός που προσδοκά σε κέρδη. 
Αλήθεια σε τι κέρδη προσδοκά το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όταν παίρνει αποφάσεις για συμμετοχή σε στρατιωτικές αποστολές στην Μέση Ανατολή, την υποσαχάρια Αφρική και την Ευρώπη. Ξεπουλάμε δημόσια γη για να πληρώνουμε οπλικά συστήματα που χρειάζονται στο ΝΑΤΟ.  

Ο Δήμος Πέλλας με τους χώρους που θα παραλάβει και θα έχουν χρήση γενικής κατοικίας, όπως ο υπόλοιπος αστικός ιστός, θα μπορεί να ανταλλάξει οικόπεδα με ιδιώτες στο κέντρο της πόλης για να οικοδομηθεί και άλλο το στρατόπεδο «Φιλιππάκου». Με ότι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον της πόλης δηλ. θα μπορεί ο κάθε εργολάβος να πάρει έκταση φιλέτο στο στρατόπεδο, με ανταλλαγή άλλης έκτασης του δήμου. Αυτά δήλωσε ο αντιδήμαρχος προσπαθώντας να μας πείσει για πράσινο στο κέντρο της πόλης.

Όλα αυτά τα χρόνια αποδείχτηκε πως το κράτος έχει συνέχεια στηριζόμενο στα θεσμικά του όργανα. Κυβερνήσεις και παρατρεχάμενοι υποσχόταν δωρεάν παραχώρηση με ψεύτικα λόγια μεγάλα, χωρίς αντίκρισμα και κατοχύρωση στους δημότες, ώσπου φτάσαμε στο ξεπούλημα δημόσιας γης.

Ο κάθε νόμος πατούσε πάνω στον προηγούμενο με αποτέλεσμα το 2016, να θεσμοθετηθεί το γενικό πολεοδομικό σχέδιο, με σκοπό τα στρατόπεδα να ενταχθούν στο ειδικό πολεοδομικό σχέδιο, και να χαρακτηριστούν περιοχή εντός σχεδίου με όλες τις υποχρεώσεις. Με αυτόν τον νόμο άνοιξε η πόρτα για την οικοδόμησή τους. Επίσης το συμβούλιο της επικρατείας ήρθε να επικυρώσει όλες τις παραπάνω αποφάσεις και νόμους.

Όσο για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των οικοπέδων πέριξ των στρατοπέδων που με νόμο 5024/2023 υποχρεώνουν τους ιδιοκτήτες να πληρώσουν με έκπτωση έως το 80% της αντικειμενικής αξίας τους, είμαστε κάθετα αντίθετοι γιατί οι συμπολίτες μας δηλώνουν την περιουσία τους στο Ε9 και πληρώνουν ΕΝΦΙΑ εδώ και χρόνια. Πρέπει να τους δοθεί ο τίτλος ιδιοκτησίας χωρίς να πληρώσουν κανένα τίμημα γιατί τα οικόπεδα τους ανήκουν. 
Εμείς προτείνουμε και καλούμε τους συνδημότες σε συστράτευση, ώστε τα στρατόπεδα ΚΑΨΑΛΗ και ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΥ να αποδοθούν στους δημότες στο 100%. 

Να γίνουν ανοιχτοί χώροι υψηλού πρασίνου. Στην πόλη μας υπολείπεται πράσινο και όχι μπετόν. Τα υφιστάμενα κτίσματα αφού ελεγχθούν για την στατική επάρκειά τους να γίνουν χώροι πολιτισμού. Επίσης να δημιουργηθούν χώροι αθλητισμού 
Η Λαϊκής Συσπείρωση του Δήμου Πέλλας θα συνεχίσει να παλεύει για μια άλλη καθημερινή ποιότητα ζωής χωρίς να υποτασσόμαστε στη λογική του κέρδους που μας πλασάρουν.

Στο ερώτημα τα κέρδη τους ή οι ζωές μας απαντάμε οι ζωές μας και καλούμε τους δημότες να ψηφίσουν ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου στον Δήμο και στην Περιφέρεια.  

ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ 
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑ 
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ