728 x 90

Ο Σωτήρης Μούκας έκανε την έκπληξη στις αυτοδιοικητικές εκλογές στο Δήμο Εδεσσας

img

ΕΞΕΛΕΓΗ 1ος ΣΕ ΣΤΑΥΡΟΥΣ ΣΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΤΟΥ Δ. ΓΙΑΝΝΟΥ

"Ο παλιός είναι αλλιώς, αλλά ο νέος είναι ωραίος", λέει το γνωστό σλόγκαν, το οποίο όχι μόνο ισχύει στην περίπτωση του Σωτήρη Μούκα, αλλά επιβεβαιώνεται, μετά την ... απροσδόκητη επιτυχία του, στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές.
Ο Σωτήρης Μούκας, πρωτοεμφανιζόμενος στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, έκανε την έκπληξη, αφού αναδείχθηκε 1ος σε σταυρούς, στο συνδυασμό "Δημοτική Πρωτοβουλία Εδεσσα - Βεγορίτιδα" του νικητή, Δημήτρη Γιάννου, αφού ... προσπέρασε στελέχη, με πολυετή εμπειρία, καταξιωμένα στο χώρο, με γνώσεις αυτοδιοίκησης.
Μιλώντας, αποκλειστικά, στην "Εδεσσαϊκή", μας λέει γι' αυτή την επιτυχία του:
"Ε": Στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές, συμμετείχες, για πρώτη φορά, και μάλιστα, με μεγάλη επιτυχία, θα λέγαμε, αφού κατάφερες να εκλεγείς πρώτος στη Βεγορίτιδα με 1.300 σταυρούς; Πού οφείλεται αυτή η επιτυχία και τι συναισθήματα σου δημιούργησε;
- Αισθάνομαι πρώτιστα την ανάγκη να ευχαριστήσω θερμά όλους όσοι με στήριξαν στην πρώτη μου συμμετοχή, στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του Δήμου μας. Ακόμα οφείλω να ευχαριστήσω θερμά τον κ. Δημήτρη Γιάννου, καθώς επίσης και όλους τους υποψήφιους για την συναδελφικότητα, το ενωτικό κλίμα και το υψηλό επίπεδο ευθύνης που επέδειξαν κατά τη διάρκεια της εκλογικής περιόδου. 
Θεωρώ ότι ένα εκλογικό αποτέλεσμα χτίζεται. Δεν είναι κάτι που έρχεται ξαφνικά, και έχει να κάνει με τη σταθερή σχέση που έχω χτίσει με τον κόσμο, όλα αυτά τα χρόνια, που εργάζομαι ως ελεύθερος επαγγελματίας, αλλά και ως ενεργό μέλος σε κοινωνικές ομάδες της πόλης  μας. 
Όταν είσαι κομμάτι της κοινωνίας και βιώνεις τα προβλήματά της, και όταν ο κόσμος βλέπει ότι αγωνίζεσαι γι' αυτόν χωρίς πολλά λόγια με ειλικρίνεια, στο ανταποδίδει. 
Το εκλογικό αποτέλεσμα με έκανε να νιώσω ευγνώμων και τεράστια ευθύνη για τη συνέχεια. 

"Ε": Συμμετείχες στο "νικηφόρο" ψηφοδέλτιο του Δημάρχου, Δημήτρη Γιάννου; Καταρχήν πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με την τοπική αυτοδιοίκηση και τα κοινά και πού σκοπεύεις να στρέψεις το επίκεντρο του ενδιαφέροντός σου;
- Συμμετέχω στην Ομάδα "Έδεσσα Πόλις Πρότυπο", με προτροπή του διακεκριμένου Ελληνοαμερικάνου Γεωλόγου, μέλους της ομάδας, Παντελή Παπάζη. Όταν αποφασίσαμε να συμπράξουμε με το Συνδυασμό του Δημήτρη Γιάννου, προτάθηκε σε εμένα και στον Ιάκωβο Θεοδώση, να εκπροσωπήσουμε την ομάδα. Ως εκπρόσωπος της Βεγορίτιδας, όμως, στις προτεραιότητές μου είναι η ολοκλήρωση του βιολογικού καθαρισμού της Αρνισσας, και η εξασφάλιση της προστασίας της λίμνης από τα απόβλητα της ΔΕΗ και τα λύματα του Αμυνταίου. Επίσης η δημιουργία, αλλα και η σωστή λειτουργία των γεωτρήσεων είναι κάτι που θα μας απασχολήσει. Όπως έχουμε αναφέρει, πολλές φορές, στόχος μας δεν είναι μόνο να αντιμετωπίσουμε τα καθημερινά διαχειριστικά θέματα της πόλης μας. Φιλοδοξούμε να σχεδιάσουμε μια τεκμηριωμένη πρόταση δεκαετίας για την ανάπτυξη της Έδεσσας και της Bεγορίτιδας. Όλοι γνωρίζουμε ότι τα νέα παιδιά της πόλης "ξενιτεύονται". Αυτό πρέπει όχι μόνο να σταματήσει μα και να αναστραφεί. Να δημιουργήσουμε τις συνθήκες επιστροφής και ευημερίας τους. Διαφορετικά θα καταντήσουμε μια γερασμένη πόλη που θα αργοπεθαίνει.

"Ε": Η Εδεσσα, για δεκαετίες είναι αδικημένη. Τι πιστεύεις ό,τι φταίει;
- Πιστεύω ότι φταίει: 
• η στασιμότητα ή και η συρρίκνωση της δυναμικής της πόλης 
• η ανυπαρξία Εδεσσαίου για χρόνια. Δεν μπορούμε να έχουμε απαιτήσεις από Βουλευτές των Γιαννιτσών, όταν το ενδιαφέρον τους, δικαίως, μονοπωλεί μια πόλη 4 φορές μεγαλύτερη από την Έδεσσα. Όπως καταλαβαίνετε, μετράνε πάντα οι ψήφοι. 
• οι όποιες προσπάθειες επιχειρούνται, είναι αποσπασματικές, παρότι θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν φιλότιμες. Για να αντιληφθούμε τη σημασία της πόλης, θυμηθείτε ποιά η εκπροσώπηση της Κυβέρνησης στις γιορτές στην Πρωτεύουσα του Νομού τα τελευταία χρόνια. 
Μόνο με μακροχρόνιο σχέδιο, δημόσιες σχέσεις και δυναμικές διεκδικήσεις θα αυξήσουμε τη δυναμική της πόλης. Εμείς επιτρέπουμε να μας αδικούν. Αδικούμε τους εαυτούς μας.

"Ε": Εσύ, Σωτήρη, ποιό Δήμο οραματίζεσαι;
- Οραματίζομαι ένα Δήμο Πρότυπο. Τί παραπάνω έχουν τα Τρίκαλα από την Έδεσσα; 
Τα φυσικά πλεονεκτήματα  της περιοχής μας δε συγκρίνονται με του Θεσσαλικού κάμπου. Υπερτερούν σε πληθυσμό, μα εμείς είμαστε πιο ευέλικτοι και διαχειρίσιμοι. Πλάνο χρειαζόμαστε και σύμπνοια.

"Ε": Από 1η Σεπτεμβρίου, αναλαμβάνεις καθήκοντα Δημοτικού Συμβούλου στο Δήμο Εδεσσας, για τα επόμενα 4 χρόνια. Την ημέρα της ορκομωσίας, τι θα ήθελες να ευχηθείς στους συναδέλφους σου, όλων των παρατάξεων, και στους δημότες Εδεσσας;
- Θα ευχηθώ ανοικτά μυαλά και συνεργασία πέρα από πολιτικές διαφορές. Είμαστε όλοι φιλοξενούμενοι αυτού του παραδεισένιου τόπου και έχουμε ευθύνη στα παιδιά μας και όχι στην υστεροφημία μας. Με την βεβαιότητα ότι θα προάγουμε τα συμφέροντα του Δήμου μας, εύχομαι μια παραγωγική και επιτυχημένη θητεία.

Δημοσιεύτηκε στην έντυπη "Εδεσσαϊκή", στις 8/6/2019
 

Τελευταία Νέα

Κατηγορίες

Ετικέτες